6 Kasım 2008 Perşembe

TUSUNAMİLER'E ÖZEL

Hazret-i Mevlâna şöyle buyuruyor:" Kadınlara muhabbet etmeyen ve mağlup olmayanlar akılsız cahillerdir. Muhabbet eden mağlup olan ise akıllılardır."Onun için hayvan dişisine muhabbet etmez, mağlup olmaz. Bu insana verilmiş bir haslettir.

Zâhir cihetiyle erkek kadına galiptir.Fakat mânâ cihetiyle kadın erkeğe galiptir.Kadına hürmet onun mantosunu tutmak, arkasından yürümek demek değildir. Kadına hürmet, ona her zaman için incelikle muâmeledir.

Ken'an Rifaî Hz./Sohbetler

5 Kasım 2008 Çarşamba

Çözdüm zannettin..Bildim zannettin..

Bir sürü meseleler hakkında caiz midir, değil midir diye uğraşıp durdun.Fakat kendin yarın hesap günü için hazır mısın, gereği gibi hazırlığın var mı onu halledemedin. Çünkü esası bu idi.

Sen aslı bırakıp teferruat ile uğraştın.Halbuki bütün bu ilimlerden, bilgilerden maksat kendi ilmini bilmek ve bu suretle düğümü çözebilmektir.Sen ise başka düğümleri çözmekle uğraşıp kendininkini çözemedin.

Bunun için bir hâl hocasının önüne oturup onun (illallah) feyzine ayna olan varlığı önünde kendini (lâ) etmeliydin. Bunları yapmadın.Bildim zannettin, bilemedin..

Ken'an Rifaî Hz./ Sohbetler

3 Kasım 2008 Pazartesi

ŞEMSİYE İLE DOST ARASINDA NASIL BİR BAĞ VARDIR?Yorumlarınıza.